Atlassian migráció a felhőbe

Lépjen át magabiztosan a felhő világába!

Lépjen át a jövőbe, emelkedjen az Atlassiannal a felhőbe!

Felhőalapú Atlassian platformra szeretne áttérni, de nem tudja, hogyan? Ne keressen tovább! A META-INF migrációs szolgáltatásaival biztosra mehet.

Szaktudásunkra és tapasztalatunkra támaszkodva problémamentesen és gördülékenyen válthat on-premise környezetben futó Jiráról és Confluence-ről Atlassian Cloudra.

Miért érdemes felhőbe költözni?

Az Atlassian 2020-ban jelentette be, hogy 2024. február 15-étől nem nyújt technikai támogatást a Jira, Confluence és Bitbucket szerverváltozatára, azok kritikus sebezhetőségire sem ad ki biztonsági frissítéseket vagy hibajavításokat.

Mindezt annak a kezdeményezésének a részeként, melynek célja a közös felhős jövő felé való elmozdulás. Ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy térjenek át felhős termékekre, amivel a támogatás mellett a folyamatos innováció és a legmagasabb fokú biztonság előnyeit is kihasználhatják.

Az Atlassian felhőbe költözés kihívásai

Atlassian Serverről vagy Atlassian Data Centerről áttérni Atlassian Cloudra jelentős döntés. A jelenleg használt környezettől függően nagy kihívást is jelenthet.

A migrációnál több szempontra kell figyelnie: világosan meg kell érteni a felhőkörnyezetek működését, figyelembe kell venni a költségvetési korlátokat és az adatbiztonsági, adatvédelmi kérdéseket is. Emellett garantálni kell a kritikus szolgáltatások folyamatos és zökkenőmentes működését, és gondoskodni kell az új infrastruktúra üzemeltetéséhez szükséges készségekről.

META-INF: az Ön felhőbe vezető útja

A META-INF-nél pontosan értjük a felhőbe költözéssel járó kihívásokat. Tanúsított felhőszakértőink segítenek Önnek a sikeres átállás stratégiájának kidolgozásában, a költözés megtervezésében és lebonyolításában.

Megközelítésünk alapja: a maximális biztonság. Ez garantálja, hogy az átállás zökkenőmentes lesz, nem okoz zavart a jelenlegi működésében, és nemcsak a legújabb fejlesztéseket, hanem a megfelelőséget is biztosítja. Számos üzletkritikus rendszer migrálása során szerezhettünk tapasztalatot, így magabiztosan vezetjük végig Önt ezen a folyamaton.

Az Atlassian felhőmigráció előnyei

A felhőtechnológiára váltással jelentősen csökkentheti cége IT-költségeit, növelheti hatékonyságát és fokozhatja versenyképességét. Egy transzparens felhőstratégia lehetővé teszi a jelenlegi Atlassian-szoftverei hasznosítását, valamint a csapatok és az eszközök zökkenőmentes integrációját. A felhőtechnológiára épülhetnek további transzformációs kezdeményezések is, például a DevOps- vagy az agilis transzformáció.

Nagyvállalati funkcionalitást biztosít

Az Atlassian rengeteg erőforrást mozgósít felhőplatformjának fejlesztésére, melynek eredményeként a felhős Jira, Confluence, Bitbucket, valamint a csak felhőben létező Atlassian Access a vállalatok számára reális megoldássá váltak, a kisebb csapatok számára pedig gyors hatékonyságjavulást hozhatnak. Az Atlassian felhője nemcsak a funkcionalitása miatt kínál életképes alternatívát világszerte sok vállalkozásnak, hanem biztonsága, skálázhatósága és rendelkezésre állása miatt is.

Rendkívül rugalmas a licencelés

A fejlesztések mellett a felhő rugalmasabb, havi és felhasználónkénti árazással is elérhető – ráadásul üzemeltetési költség és erőforrásigény nélkül.

Csökkenti, sőt akár meg is szünteti a nagyobb kiesések költségeit

Vegye le a rendelkezésre állás garantálásának terhét saját IT csapatáról, és hárítsa ezt feladatot a felhőszolgáltatóra. Akár olyan csomagot is választhat, amely 99,95%-os rendelkezésre állást garantál. Ha incidens történik, gyorsan és külön költség nélkül elérhetők a kezeléséhez szükséges erőforrások.

Tehermentesíti IT-csapatát

Ha felhőbe költözik, törölheti a teendőlistáról az on-premise szerverekhez kapcsolódó feladatok hosszú sorát (ütemezett frissítések, javítások telepítése, szervercsere, VPN, incidenskezelés, változásmenedzsment, rendszerintegráció stb.), mert mindez a szolgáltatóra hárul.

Csökkenti az üzemeltetési költségeket

Az on-premise verzió üzemeltetésének számos olyan rejtett költsége van, amely a felhőre váltással eltűnik. Ilyen például a szerverek és karbantartásuk költségei, a licence-díjak (nem beszélve a túllicencelés költségeiről), az áramszámla, az eszközkezelés költségei és még sorolhatnánk.

Zöldebb, ezért olcsóbb

A cloud computing nemcsak környezetkímélőbb, hanem megfizethetőbb is. Ennek egyszerű oka az, hogy az energia pénzbe kerül, és ha többet használunk, mint amennyire szükségünk van, az nemcsak többe kerül, de kidobott pénz is. Amikor tehát azt mondjuk, hogy a felhő akár 98%-kal zöldebb, mint az on-prem rendszer, azt is mondjuk, hogy olcsóbb.

Megszabadít a bővítés költségeitől

A legtöbb helyi erőforrás túl van biztosítva, ami azt jelenti, hogy a vállalatok a szükségesnél nagyobb számítási teljesítményt építenek ki és tartanak fenn drága pénzért. Ha áttérnek felhőalapú szolgáltatásra, azzal ezen a területen évente akár 30%-ot is megtakaríthatnak azáltal, hogy a felhőben az erőforrások automatikusan skálázódnak.

Így költözhet felhőbe a META-INF-fel!

Átfogó szolgáltatáscsomagot kínálunk a sikeres felhőmigrációs projektek megvalósításához.

1.

Felmérés

A migráció hatókörének meghatározása, a felhasználói követelmények feltérképezése, a további elemzésre szoruló területek azonosítása, a lehetséges problémák kiemelése.

2.

Elemzés és tervezés

A jelenlegi szerver- és alkalmazáskörnyezet vizsgálata (alapfunkciók, kiegészítők, add-onok), majd az alternatívák azonosítása. A migrációs terv elkészítése.

3.

Optimalizálás

A migráció előtti változtatások implementálása, adattisztítás, és a migráció utáni állapot javítását célzó módosítások elvégzése.

4.

Kidolgozás

A migráció lépéseinek meghatározása az elemzés eredményei alapján, tesztelése, majd iterálása az eszközök és folyamatok segítségével.

5.

Tesztmigráció

Belső és felhasználói tesztek elvégzése, hogy megbizonyosodhassunk: az adatok és a funkciók megfelelnek a követelményeknek. Az esetleges problémák megoldása.

6.

Migráció

A teljes migráció végrehajtása az éles adatkészlettel, majd támogatás nyújtása az esetleges problémák megoldásához.

7.

Képzés

Igény esetén a rendszeradminisztrátorokat egy képzés keretében meg kell ismertetni a fontos változásokkal. A felhőbe költözéssel továbbra is helyet biztosít magának az Atlassian ökoszisztémájában, és továbbfejlesztheti a csapatai közötti kollaborációt. Cloud-tanúsítvánnyal rendelkező tanácsadó csapatunk ehhez minden szükséges támogatást és képzést biztosít Önnek.

Miért a META-INF felhő migráció megoldása?

Atlassian Platinum Solution Partner Enterprise minősítésünk garantálja, hogy kiemelkedő minőségű tanácsadási, értékesítési és műszaki szolgáltatásokat nyújtunk minden Atlassian-ügyfélnek a világ bármely pontján, vállalatmérettől és iparágtól függetlenül.

Platinum Marketplace Partnerként megfelelünk az Atlassian legmagasabb követelményeinek az Atlassian Cloud, az Atlassian Data Center, a Security at Atlassian és az Atlassian Marketplace programok terén is.

Használja ki több mint 8 tanúsított Atlassian-, felhő-, ITSM- és ITIL-tanácsadónk szakértelmét! Szakértő csapatunk személyre szabott tanácsadást, zökkenőmentes implementálást, konfigurálást és felhőmigrációt biztosít vállalatának.

Az ITSM Specialized Partnerek olyan szolgáltatásmenedzsment szakértők, akik mély ismeretekkel rendelkeznek az IT- és szolgáltatásnyújtási folyamatok terén, valamint az ITIL módszertanban és az Atlassian termékek vállalati ügyfelek számára történő bevezetésében.

Akik minket választottak

Rólunk mondták

Nekünk számít, hogy Ön mit gondol. Ossza meg véleményét velünk!

Commsignia
Atlassian migráció a felhőbe

Az alapos tervezés és az elhivatott munka eredményeként a migrációs projekt végig zökkenőmentesen haladt, az új rendszerünk időben elindult és hibátlanul működik. Ebben jelentős szerepet játszott a csapat szakértelme és tapasztalata, amely nagy segítségünkre volt a közös munkában. Az előre nem látható problémákra mindig igyekeztek gyors és elfogadható megoldást találni.

Szabó Róbert
IT System Administrator
Richter Gedeon Nyrt.
Atlassian Tanácsadás

2019-ben vezettünk be egy Jira és Confluence alapú PPM rendszert a Richternél, elsősorban a projektmenedzsment támogatására. A META-INF csapata professzionális támogatást nyújtott a bevezetés és üzemeltetés során, a bonyolultabb kérdéseinkre is mindig megoldást találtak.

Gondolovics Miklós
Head of IT PMO
Infocomplex
Atlassian Tanácsadás

A META-INF segítségével vezettük be a Jira és Confluence rendszert. A közös munka hatékony és inspiráló volt, sokkal átláthatóbbak lettek a folyamataink, a szolgáltatási minőségünk sokat javult. Az SLA mérések és a Dashboard nagyban növelték a hatékonyságunkat.

Bóra Áron
Ügyvezető
Rufusz Computer Informatika Zrt.
Atlassian Tanácsadás

Több mint két éve dolgozunk a META-INF-el. Segítségükkel került bevezetésre a JSM, amellyel egységesítettük a cégcsoport IT hibabejelentéseit. Azóta számos hasonló projektben együttműködtünk velük. A META-INF végig magas szintű szakmai támogatást nyújtott.

Bertha Péter
IT Igazgató

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?
Írjon nekünk ügyfélportálunkon!